Historie
Historie
Historie
Historie

Over ons familiebedrijf

Home  /  Over ons

FAMILIEHISTORIE

Mijn opa en oma waren ook al schipper en hadden een Tjalk van 45 ton. Heel lang hebben die was vervoerd van Amsterdam naar de wasserijen in Haarlem. En gingen dan weer met schone was terug naar Amsterdam.

Dit schip was nog een zeilschip en als er geen of verkeerde wind was, trokken ze het schip op en neer naar Amsterdam. Opa voorop en kinderen daarachter aan de lijn, oma aan boord het stuur in handen.

Ze liepen op klompen en als mijn vader (oudste zoon) zijn klompen had versleten, kreeg hij op zijn falie omdat hij dan zijn voeten niet goed had opgetild.

Mijn vader had ook een Tjalk maar dan een stuk groter al 152 ton en het eerste motorschip in de familie. 18 pk, dat was heel wat in die tijd.

Mijn ouders zijn in 1978 aan wal gekomen na 42 jaar op de scheepvaart gezeten te hebben. 1 week later kocht mijn vader weer een scheepje omdat hij het water zo miste.

Zo zijn wij in de rondvaarten gekomen. Dit jaar bestaat het bedrijf 40 jaar en in 1993 heb ik het bedrijf overgenomen van mijn ouders. En nu staat mijn zoon te trappelen om op termijn in mijn voetsporen te treden. Hoe mooi is dat?

ONZE SCHEPEN

RONDVAARTBOOT 'DE OUWE DIRK'
img-2318-2

De Ouwe Dirk is ons nieuwste schip. Dit schip heeft een maximum capaciteit van tachtig personen en natuurlijk kunt u ook op dit schip gebruik maken van alle consumpties en buffetten. Het is voorzien van een aangepast toilet en heeft een gezellige bar aan boord. Klikt u hier om binnen aan boord te kijken.

Wanneer wij buiten ‘s-Hertogenbosch varen kan het bovendek uitgeklapt worden. Het schip straalt een nostalgische sfeer uit, en aan boord waant u zich in het jaar 1912. Of u nu kiest voor een rondvaart of een dagtocht-privé of avondtocht met diner, een mooie sfeervolle vaartocht is gegarandeerd.

RONDVAARTBOOT 'JERONIMUS BOSCH'
jb3

Op dit schip is ruim plaats voor honderd personen en het is rolstoeltoegankelijk. Het schip beschikt over een mooie salon met grote bar, waar u met zekerheid een aangenaam verblijf zult hebben. Er zijn twee ruime WC’s aan boord welke ook rolstoelgeschikt zijn. Ook is het bovendek totaal overkapt, zodat uw bij elk weer toch met u gezelschap kunt genieten van de frisse lucht. De Jeronimus Bosch is vooral geschikt voor grotere groepen die bijvoorbeeld willen dineren op het schip. Door de omvang van het schip vaart deze gebruikelijk de buiten routes en over de Maas naar bijvoorbeeld het prachtige Heusden of de Bommelerwaardcruise.

dirk1

Kapitein Dirk Wolthuis

tim1

Bootsman Tim Wolthuis

073-631 20 48
info@rederijwolthuis.nl

Start typing and press Enter to search